Astrology · Scorpio

Rad sa Škorpionom – Potreba za Istinom

Jedan aspekt škorpionske energije jest prodrijeti u srž stvari. Mnogima koji nisu navikli na ovakvu intenzivnu posvećenost razumijevanju stvarnosti, energija Škorpiona se može činiti kao mračna i teška, samo zato jer ima potrebu ići i pogledati u svaki kutak svega što postoji. Ono što se nama čini mračno, Škororpionu je stvarno, istinito. A Istina je žudnja svakog Tragatelja.

Škorpion i prijatelji

Da bi bolje razumijeli Škorpiona, pogledajmo njegovo mjesto u krugu zodijaka.

U osobnim znakovima (Ovan, Bik, Blizanac, Rak) mi smo centar svog svijeta, i osvještavajući vlastite potrebe rastemo u svjesnosti.

U društvenim znakovima (Lav, Djevica, Vaga, Škorpion) dolazimo u interakciju s vanjskim svijetom i rastemo kroz odnos s onim što leži izvan nas.

Škorpion je zadnji u nizu društvenih znakova, i otvorit će vrata grupi univerzalnih znakova – Strijelac, Jarac, Vodenjak, Ribe.

Univerzalni znakovi traže višu istinu. Strijelac je prvi koji počinje pričati o Bogu, u Ribama mi transcendiramo materijalnu stvarnost i postajemo dio Jedinstva kojeg je Strijelac nazvao Bogom. Što radi Škorpion?

Prije nego što možemo postati nepristani filozofi i religijski mislioci, potrebno je upoznati se sa svojim emocijama i naučiti plivati kroz te turbulentne vode. Potrebno je potpuno upoznati samog sebe, da ne bi na druge projicirali sve ono sa čime se sami ne želimo suočiti.

Škorpion je potreban da iščupa korov, da bi stvorio plodno tlo za transcendenciju. Potreban je da dobijemo sposobnost sami razlučiti Istinu od laži, da bi u Strijelcu mogli početi tragati za univerzalnom Istinom.

AddText_12-27-05.17.54

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s