Aquarius · Astrology

Vodenjak – luđak koji nas vodi izvan ovog svijeta

Nakon Jarca i igre u materijalnom svijetu, stiže Vodenjak koji nas priprema za povratak u Jedinstvo i otvara portal prema znaku Riba.

line__1

Ulazak u materijalni svijet se događa izlaskom iz Riba i ulaskom u Ovna, a duša se do znaka Jarca potpuno stopi s materijom. Vodenjak je ta stepenica u putovanju duše koja nam vraća znanje odakle smo došli i osmišljava tehnologiju za povratak.

Rušenje strukture

Jarac nas je uklopio u prirodu, organizirao nas kao društvo i stvorio strukturu unutar koje duša može odigravati svoju priču. U Jarcu vreba opasnost da zaboravimo da smo i duhovna bića i da se previše vežemo za materiju.

Stepenica Vodenjaka donosi buđenje. Vodenjak je prorok koji govori jednostavne istine, no nakon perioda Jarca i dugog zaborava o našoj duhovnoj prirodi, Vodenjakove riječi se mogu činiti sulude.

Tko je ovdje lud?

Pošto se toliko kosi s tradicijom i postojećom strukturom, Vodenjak zrači energijom buntovnika, revolucionara, ekscentrika. Naravno, Vodenjak može jednostavno biti lud. No, u Vodenjaku propitujemo što to znači biti normalan. Za Vodenjaka, biti normalan znači biti uklopljen u društvo, a sve što je izvan društveno prihvatljivog su samo različiti načini ljudskog izražavanja. I svaki mu je vrlo zanimljiv. Biti normalan mu je najdosadniji oblik života, te normalne ljude zapravo smatra ludima. U Vodenjaku dolazimo da zaključka da je svatko lud na svoj način, i da je svaka ludost samo jedan oblik istine.

Tolerancija – put prema ljubavi

Ta ljubav prema različitostima od Vodenjaka čini aktivista i humanitarca, te nas kroz toleranciju približava bezuvjetnoj ljubavi i prihvaćanju svega što postoji. Sve predrasude koje imamo testirane su kroz priču Vodenjaka. U Biku smo utemeljili neki svoj sistem vrijednosti, u Strijelcu stvorili životnu filozofiju koja je za nas apsolutna istina, a u Vodenjaku je vrijeme da se sruši iluzija o tome da je jedino naša Istina ispravna. Zato će nam dolaziti ljudi čiji se životni stil kosi s našim temeljnim uvjerenjima. Na taj način se pripremamo na otvaranje srca i na otvaranje portala koji nas vodi natrag Bogu.

Izlazak iz tijela

Potvratak Bogu znači napuštanje tijela, tako da Vodenjak istražuje na koji način se taj proces odvija. Astralna putovanja, šamanska putovanja i lucidno sanjanje su neke od Vodenjačkih tehnologija kroz koje učimo svjesno napustiti tijelo, i svjesno se vratiti natrag. Kada to savladamo, možemo umrijeti. Ali umrijeti na ugodan način, svjesno se odlijepiti od materije kada nam je igre dosta. Ne trebamo čekati da nam tijelo prestane funkcionirati. Škorpion nam je vikao – Umri prije smrti! S njim smo dobili osnovno znanje o otpuštanju, da bi pravi prelazak bio ugodno i opušteno iskustvo.

Vodenjačko znanje o ostavljanju tijela i prelasku je sadržano u Egipatskoj knjizi mrtvih i Tibetanskoj knjizi mrtvih. Potražite, naučite umrijeti kao ljudi.

Neke tradicije govore da je cijeli život priprema za smrt. Jarac bi rekao da su to gluposti, život je tu da bi se živjelo. Vodenjak mu šapuće da je to u redu, ali da isto tako trebamo naučiti kako spakirati kofere i otići. Jer Vodenjaku je Riba natuknula da smo ovdje samo gosti.

line__1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s