Tarot

Rad s elementom Vode – Sedmica pehara sanja, Osmica pehara odabire

Sedmica pehara je karta koja opisuje mogućnosti. Sanjamo. Sve što si zamislimo čini se moguće. Sve o čemu maštamo čini se stvarno. Osjećamo duboko u svojem srcu, cijelo naše tijelo zrači, krv nam je uzavrela, ne možemo razlikovati svijet koji stvaramo u svojoj mašti od onog opipljivog.

Kada preuzmemo ulogu koju smo začeli u svojim snovima, svijet izvan nas se počinje oblikovati po obrascu energije koji emitiramo i naši snovi se pretvaraju u stvarnost.

No ako se predugo brćkamo u plićaku onoga što bi moglo biti i ne napravimo niti jedan korak u određenom smjeru, ne preuzmemo ulogu koju smo si namijenili, slijedi šok, razočaranje. Posijali smo sjeme, o sjemenu se nismo brinuli, i niknulo nije ništa.

Skok u duboku vodu

U pomoć nam stiže Osmica pehara. Ona nas mami da zakoračimo korak dublje, da zaronimo u svoju nutrinu i shvatimo koje su naše potrebe, što je to za čim zaista čeznemo.  Traži od nas da prestanemo izgubljeno plutati po površini kao dijete u trgovini s igračkama koje je ostalo zasljepljeno šarenilom, paralizirano od blještavila obećanja na ljepši život.

Kada udahnemo sve mogućnosti, i ponizno se zahvalimo za sve što možemo dobiti, vrijeme je za odabir. Odabir znači posvećenje. Odabir znači obećanje. Odabir znači prisjećanje.

U Osmici ćemo se sjetiti koju smo to priču došli proživjeti.

Vraćanje dijelova duše

Osmica pehara je nalet demonske snage i odlučnosti da vratimo ono za što smatramo da nam nedostaje. Ona ne odustaje dok ne utaži svoju žeđ za iskrenim, autentičnim životom, dok ne sastavi svoje rastavljene dijelove. Ne boji se ničega, izdržava trenutke beznađa, osamljenosti i tuge jer osjeća svjetlost na kraju tunela. Osjeća da je ta svjetlost njen dio i ne posustaje, nikada.

A ta svjetlost na kraju tunela? To je Devetka pehara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s