Tarot

Rad s Peticom Pehara – Bol i biseri

Petica Pehara nam pruža priliku da upoznamo funkcioniranje emotivnog tijela, i da poput školjke kroz svoju bol stvaramo bisere.

line__1

Kaos Petica

Petice označavaju kaos, promjenu, prvo uzdrmavanje sistema čiju smo gradnju započeli u Asu. Stabilnost Četvorke se ruši, i vrijeme je za kretanje. Vrijeme je da testiramo svoju prvu kreaciju.

U Petici Pehara dosadašnji mir i zadovoljstvo će narušiti jak vrtlog emocija, emotivni kaos. Učimo se nositi s različitim emotivnim podražajima koji nas dotiču istovremeno. Kao da je naš unutarnji emotivni svijet odlučio razgovarati s nama, ali svi stanovnici u isti glas. Na taj način učimo prepoznavati i razlikovati emocije, te naći svoju vlastitu reakciju na podražaje koji dolaze izvana. Biramo način na koji ćemo reagirati na svijet. Žongliramo različitim impulsima, interpretiramo što znače, biramo koji imaju prioritet i vraćamo impuls u svijet.

Okus višedimenzionalnosti

Istovremeno šaljemo različite energetske impulse, pa dobivamo i osjećaj što to znači biti višedimenzionalno biće, kako je to istovremeno proživljavati različita iskustva. Ako živimo u linearnom vremenu, to je kaos. Ako se prebacimo u bezvremenost, proživljavamo iskustva u više dimenzija. Ako imate povezanost sa svojim aspektima izvan ovog prostora i vremena, Petica Pehara može biti vaše najčešće stanje jer dobivate energetske impulse iz drugačijeg svijeta, i ničim što vam je ovdje poznato ne možete objasniti to što osjećate.

Nepovezanost s emocijama

Isto tako, ovdje i sada možemo biti toliko nepovezani s vlastitim emocijama da ne možemo objasniti zašto se osjećamo tako kako se osjećamo. Tada nam iskustvo Petice Pehara pruža priliku da upoznamo funkcioniranje emotivnog tijela. Pošto su Petice dinamične, suočeni smo s kontrastima, i na taj način radimo razlučivanje, a zatim identificiranje. Brze izmjene emotivnih stanja jasno diferenciraju jednu vibraciju od druge.

Biserje i boli

Bol osjećamo kada se fokusiramo samo na jedan od podražaja koji nam pristižu, i ne reagiramo. Zadržavanje impulsa uzrokuje bol. Energija koja je došla izvana od nas zahtjeva odgovor, ne želi ostati unutar nas. Energija odgovora je ono što nas gradi i razvija. Ako zadržavamo strani impuls, žulja nas.

Kada u školjku uđe zrnce pijeska i prouzroči joj bol, ona počne stvarati biser. Da bi svoje nježno tijelo zaštitila od ozljeda, školjka oblaže zalutalo zrnce pijeska sedefastom tvari.

Petica Pehara nam želi poručiti – Ako poput školjke uđemo u bol, počnemo tragati za načinima da reagiramo na svijet i pritom ostanemo nježni i nevini, stvorit ćemo bisere.

line__1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s