Astrology · The Mystery

Rad s Mjesecom – Mijene i životne promjene

Mjesečeva energija nas uči o ciklusima, promjenjivosti i receptivnosti. Kada u životu radimo velike ili male promjene, Mjesec je taj koji nas vodi kroz proces.

line__1

Ciklusi

Promatrajući Mjesečeve mijene učimo da postoji vrijeme da sjajimo, vrijeme da utonemo u mrak i da je ciklus od tame do svjetla pa natrag u tamu prirodan i neprestano se ponavlja. Pa kada u životu naslutimo završetak, povezanost s Mjesecom nam olakšava prijelaz, jer znamo da slijedi novi početak, a ne kataklizma.

Receptivnost

Proces promjene je proces ispipavanja novog teritorija, i primanja novih iskustava u život. Otvoreni smo i mnogo toga apsorbiramo u sebe. Nešto nam odgovara, a nešto i ne možemo tako lako probaviti. No, da bismo saznali što nam paše, moramo zagristi. Prožvakati. Pustiti da odstoji u želucu. Neki okusi mogu biti očaravajući dok nam miluju nepce, a tek kad stignu do želuca počnu stvarati probleme. No, to je iskustvo Mjeseca. Isprobavanje, prerađivanje, razlučivanje što ćemo zadržati, a što otpustiti.

Promjenjivost

Dok tako iskušavamo različite opcije kako se ponašati, koji novi način izražavanja u svijetu bismo htjeli poprimiti, naši najbliži nam mogu zamjerati da smo ćudljivi, čudni ili neuračunljivi. Kada se upoznamo s tajnama Mjeseca, imat ćemo puno više razumijevanja jedni za druge i za naše faze. Prihvatit ćemo promjenu kao nešto prirodno i prepoznati kada se mi ili netko iz naše okoline nalazi u priči Mjeseca. Dopustit ćemo da u tom razdoblju budemo nedefinirani, nepouzdani, promjenjivi. Jer to je samo faza, prelazak iz tame u svjetlost, preporađanje i ulazak u novi ciklus.

line__1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s