The Mystery

Duhovna mudrost stanice

Sve što je oko nas je prožeto duhom, pa sve duhovne istine možemo otkriti u prirodi. Učimo o životu od samog života.

line__1

Duša omotana u veo osobnosti hoda svijetom i prolazi kroz iskustva. Različite stvari joj se događaju, različite puteve bira. Prolazi kroz veselje, radost, tugu, bol. Nailazi na poteškoće, nadvladava prepreke. Rastapa se u ekstazi, vrišti od veselja. U interakciji s vanjskim svijetom, veo osobnosti se mijenja. Odvojeni smo od svega ostalog, no ne možemo izbjeći promjenu. Ne možemo ostati isti.

Mudrost stanice

Stanica uzima hranjive tvari iz vanjskog svijeta i održava se na životu kroz mrežu kemijskih reakcija koje se događaju unutar membrane. Te kemijske reakcije stvaraju sve komponente stanice, pa tako i membranu. Ona preko svoje membrane komunicira s vanjskim svijetom.

Mi preko svoje membrane, osobnosti, razmjenjujemo energiju s vanjskim svijetom. Ono što dopuštamo da uđe u nas je naša hrana. Bila ona gorka ili slatka, odlučili smo zagristi i progutati. U nama se probavljala i iz nje smo izvukli nešto korisno. Izgradili smo i svoju unutrašnjost, ali i svoju membranu – osobnost. Promijenili smo se, iznutra i izvana.

Stanica nam govori da je razmjena energije način na koji mi sami sebe stvaramo. Kroz životna iskustva primamo u sebe energije vanjskoga svijeta. U našem unutarnjem svijetu, probavljamo i transformiramo te energije, upijamo ih kao hranu, gradimo sebe i rastemo kao rezulat tog procesa. Razvijamo se u vanjskom svijetu tako što dopuštamo da vanjski svijet cvjeta unutar nas. Mi smo proizvod svega i svih koji nas okružuju, unutar sebe nosimo sve i svakoga tko je ikada prošao našim putem.

line__1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s