Shadows and Light · The Mystery

Make cookies, not war – zašto prekidamo veze?

Neke veze nam je teško raskinuti. Teško otpuštamo ono što za nas više nije dobro i trebamo puno hrabrosti da bi krenuli svojim putem. Ali raskidi su prirodna stvar.

line1-transparent.fw

Bilo da se radi o prijateljskim, ljubavnim ili poslovnim odnosima, raskidi su prirodna stvar. Neki ljudi se lakše nose sa završecima, dok drugi nikako ne uspjevaju otpustiti. Ovisničko ponašanje, opsesivna potreba za kontrolom ili osjećaj nesigurnosti i strah od samoće mogu nas ostaviti zaglavljene u lošim vezama. Postaje nam teško otpustiti ono što za nas više nije dobro.

Pretjerano analiziranje nam umjesto oslobođenja može donijeti još više nezadovoljstva i muke. Možemo u našem umu iskonstruirati još scenarija koji nas proganjaju, a nisu se i neće se dogoditi nikad. Što bi bilo kad bi stvari bile jednostavne?

prekid_veze

Ja, Ti i naš Kolač

Upoznali smo se Ja i Ti. Odnos koji stvaramo je naših ruku djelo.

Kao da pečemo kolač – Ti staviš svoje sastojke, one koje najviše želiš u kolaču. Ja stavim svoje sastojke, one koje najviše želim u kolaču.

Svatko od svojih sastojaka bira one za koje smatra da će stvoriti najukusniji kolač.

Dok je kolač ukusan, pečemo ga.

Kada sastojci koje Ja i Ti stavljamo počnu proizvoditi loš kolač, i niti jedna kombinacija sastojaka koje imamo ne može stvoriti ukusan kolač, prestajemo ga peći.

Kraj priče.

Što se događa?

Mi smo ljudska bića, mijenjamo se kroz vrijeme i rastemo, nekada u smjerovima koji se razilaze. Svatko sebe alkemijom pretvara u zlato i naši sastojci se nekada mogu drastično izmijeniti. Toliko da Ja pečem tortu, a Ti wafl. Čemu drama? Ako zajedno ne možemo ispeći ništa, čemu bacati sastojke?

Make cookies, not war.

line__1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s