The Mystery

Rad s elementom Zemlje – Jedna priprema za plesni ritual

Najveći efekt dobivam ako u ritual ulazim neprimjetno, polako, kao da mu se prikradam iz svakodnevnih obaveza. Na taj način provedem dobar dio vremena u stanju gdje se isprepliće vidljivo i nevidljivo, i tako stvaram glavni sastojak rituala – nevezanost.

line1-transparent.fw

Dakle, dođem u dvoranu, upalim kompjuter, upalim muziku, skuham kavu. Kvantnim skokovima mijenjam poziciju, malo sam u donjem dijelu prostora uz kompjuter, malo u gornjem dijelu plesuckam, malo se vrtim kao muha bez glave jer konstantno zaboravljam kuda sam krenula i što sam naumila učiniti.

Kad mi dosadi kompjuter – editiranje videa, postavljanje tekstova i najava, uputim se u dvoranu na malo plesuckanja. Dajem si znak, gotovo je sa obavezama, idemo se igrati s plesom. Nakon nekoliko pjesama se zaletim do svog kutka sa kartama, i odaberem jedan špil koji će dati poruku za plesni ritual. Temu nekada iščitam iz karata, ali češće uzmem nešto što mi se provlači kroz glavu danima, ili mi se u tom trenutku učini važno.

Ovaj put, plešući s kavom, u haljini koju sam si nedavno kupila, osjetila sam da plešem energiju Strijelca. To sam si uzela za temu, a onda dvije karte izvukla iz odabranog špila i jednu izabrala sama.

rituals

Prvo sam htjela sve tri karte svjesno odabrati, uzeti si ono što mi treba – ponijela me vatrena energija. Ali sila intuicije me povukla za ruku i rekla, u redu, uzmi si jednu, ali i ja ti nešto želim reći. Karte izvučene, karta odabrana. Poruka doživljena, idemo plesati energiju Strijelca.

Otplesano, snimljeno, Ovnovska duša zadovoljna. Trk dolje do kompjtera, editiraj, uploadaj, odmah reci svijetu šta si napravila. Ovan ne može da čeka.

I što sad?

Hmmm… Ugasit ću svjetlo. Zapalit ću svijeće. Svoje nove svijeće, dvije plave, dvije bijele, potpuno se slažu sa jastucima i zavjesama. Stavit ću neku nedorečenu pjesmu, stavit ću… onaj mix ženskih vokala, koji zvuči tako, Osmica pehara. Pa idem se kretati, otplesati. Otplesati tu Strijelčicu, tu ljepotu, tu…

I ritual počinje.

Ostavit ću ga iza vela Visoke svećenice, jer tamo i pripada. Samo ću vam reći da sam po povratku izronila kao Carica, s više ljubavi i s plodom kojeg ću u narednih par dana pažljivo promatrati i brinuti se da ima sve uvjete da sazrije. Pa da zagrizem u tu sočnu voćku, mljac!

line1-transparent.fw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s