Tarot

Rad s Vragom – Stapanje s materijom

line-transparent.fw

Karta Vraga velike Arkane tarota predstavlja potpuno uzemljenje i stapanje sa svijetom materije. U tom stadiju, duša dobiva iskustvo koje je tražila.

U svijetu podijeljenom na Svjetlo i Tamu, to iskustvo se naziva Iskušenje. U svijetu Jedinstva, to je samo iskustvo.

line1-transparent.fw

Petnaesta u nizu od velikih tajni Tarota je tajna karte Vraga. Ako još uvijek imamo jasnu podjelu svijeta na Svjetlo i Tamu, Vraga ćemo doživjeti kao Tamu i od njega ćemo stvoriti našeg najljućeg neprijatelja ili neman koja nam utjeruje strah u kosti. Ali iskustvo karte Vraga je samo jedna postaja na putovanju duše od odvajanja od Izvora do ponovnog spajanja s Izvorom.

Put do Vraga

U karti Lude smo ušli u ovaj svijet, kao čisto, nevino, naivno dijete. Svaki daljni korak nas je vodio u sve veću gustoću i u karti Smrti, samo tren prije našeg ulaska u podzemlje, dobili smo lekciju koja je presudna za usvajanje znanja VragaSmrt nas je naučila kako otpuštati.

Na ulazu u podzemlje nas čeka vodič duša, karta Umjerenosti. Ništa nije prepušteno slučaju i naš vodič nam predaje znanje alkemije – kako transmutirati energije u materijalnom svijetu, kada u njega u potpunosti uđemo.

I onda ulazimo. U najveću gustoću, stapamo se u potpunosti s materijom, sa svojim tijelom i njegovim potrebama. Istražujemo kako je to stvarati u materijalnoj realnosti, a biti odsječen od komunikacije s Izvorom. Duša je željela iskusiti stapanje s materijom, duša je svoju želju i ostvarila. Kroz Vraga. Znanje koje je dobila u Smrti i Umjerenosti, znanje transmutacije energije i znanje otpuštanja sada koristi dok se igra u materijalnom svijetu.

Ako duša i zaglibi, uvijek je tu Toranj, jedan životni šok odmah iza ugla koji će je otrijezniti i otkvačiti od ovisnosti o materiji. I može nastaviti svoj put prema mjestu odakle je i došla.

Karmički okovi

Vrag se povezuje i s karmičkim okovima. Stara znanja Dalekog Istoka govore da nas naše žudnje vraćaju u novi ciklus inkarnacije. Ako u trenutku smrti zaželimo kockicu čokolade, rodit ćemo se opet, samo radi te kockice čokolade. Vrag nas uči da to nije grijeh. Ako imate neko posebno mjesto na kojem volite ljetovati, u čemu je problem ako se svake godine tamo vraćate? Vraćat ćete se sve dok vas želja ne prođe. I onda ćete naći neko drugo mjesto. Tako i s reinkarnacijom. Nije sramota vraćati se iznova i iznova po ista iskustva. Nije sramota voljeti čokoladu.

Vrag nam svaki put iznova nudi tu kockicu čokolade i da bi mogli testirati svoju pohlepu, proždrljivost, sebičnost, taštinu. Mi ili prihvaćamo tu kockicu i uživamo u trenutku, potpuno prisutni, ili grabimo i ubijamo sve po putu dok ne dobijemo još. Tko se boji Vraga, boji se samog sebe. Vrag ne potiče, samo nudi i pokazuje sve ljepote svijeta materije. On je prerušeni Bog koji nas pušta da iskusimo sve što želimo, a da nas ne osuđuje ili krivi. Bog je bezuvjetna ljubav. Kao i Vrag.

Dok ne razumijemo Vraga, dijelit ćemo svijet na sveto i svjetovno. Kada ga priglimo, obgrlimo, kad mu padnemo u naručje, vidjet ćemo da je sve sveto.

line1-transparent.fw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s