Tarot

Tarot pogađalica – Simbolika je svuda oko nas

line-transparent.fw

Sjela sam na jutarnju kavu s čvrstom namjerom da uzmem malo vremena za sebe, i još čvršćom namjerom da ne radim. No, kofein uvijek učini svoje i ideje su počele navirati za večerašnji tarot sat.

Pa, pričala bih o Zvijezdi. Tekle su moje misli, neke sam zabilježila, neke sam ostavila da sanjivo lelujaju unutar moje glave. Kad sam podigla pogled, i iz svog unutarnjeg svijeta pogled prebacila na van, ostala sam oči u oči sa – Zvijezdom!

Ta ljepotica je šutke stajala u kutu dok sam ja pričala priče o njoj, njenim prijateljima i njenim susjedima.

Morala sam ju ovjekovječiti fotografijom, i nju i ovaj trenutak u kojemu smo se našle zajedno.

A onda, primijetila sam nešto. Da vrlo blizu nje stoji i njen prijatelj, Posljednji Sud. Kako uzbudljivo! Koja priča! Moram to nekome ispričati! Ali, ipak, nešto fali, njeni susjedi… Gdje su Sunce, Mjesec? Kako da Zvijezda dođe do Posljednjeg suda?

Vidim! Mjesec! Malo nategnuto, ali dobro, može proći. A Sunce, kako da dobijem Sunce…

Prošlo je neko vrijeme i paf! Ukazalo mi se Sunce! I odjednom je i Mjesec imao smisla!

To je to!

A vi? Vidite li što simbolizira Sunce, što Mjesec, a što Posljednji Sud? Znate li kako Zvijezda dolazi do Uzašašća?

Promatrajte sliku dok ih ne uočite, a onda možete početi čitati moju interpretaciju.

line1-transparent.fw

20180515_111702-1.jpg

line1-transparent.fw

Moja interpretacija:

20180515_111702-1

Zvijezda me gleda ravno u oči, a ravno gore iznad nje je otvor za ventilaciju –  Posljednji Sud. Prozorsko staklo je Mjesec, radijator Sunce.

Zvijezda, obnovljena vjerom kreće prema izazovu Mjeseca. Prozorsko staklo mami da pogledamo u tu budućnost, u to ostvarenje snova koje nam je obećano. I ono samo izgleda kao bistri izvor vode koje nam je u Zvijezdi vratilo mladost. No oprez! Ovo više nije nevini izvor koji reflektira čistoću naše duše, već prozor u novi život. I to prozorsko staklo – iskrivljuje. Da da. Zavarava nas, obmanjuje, pomislili bi. Ali to prozorsko staklo samo ostavlja sliku dovoljno nejasnom da bismo ju mi svojom percepcijom mogli oblikovati baš u onaj naš san, baš onu našu viziju. Prozorsko staklo zamagljuje pogled očiju da bismo naučili gledati srcem.

I kada srce progleda i vidi, konačno vidi sebe u svojoj nevinosti, prestaje lupati o prozorsko staklo, opušta se i djetinjom lakoćom pada na radijator. Postaje Sunce.

Postaje ono koje zrači i svojim postojanjem grije nas ostale. Daleka Zvijezda postala je naša najbliža Zvijezda, i ne samo to, postala je nama najvažnija Zvijezda! Ona oko koje se vrti cijeli naš nebeski sustav, ona koja nama svima daje život.

No svaka Zvijezda ima svoj životni vijek, pa tako i naše Sunce. I ono želi krenuti ka posljednjem Sudu.

Pa toplina kojom je Sunce isijavalo i hranilo sve oko sebe polako se dizala do otvora za ventilaciju. Posljednjeg Suda.

Zastrašujuće izgleda. Ako bi se uključilo, rasjeckalo bi nas na komadiće. Ili? Pa mi smo sada samo energija, toplina koja je nastala kada se ostvario san našeg srca, san kojeg je naše srce vidjelo kao viziju u Zvijezdi, zbog kojeg je lupalo glavom o prozor u Mjesecu.

Sada smo samo energija, nemamo oblika, ne trebamo se ničega bojati. Samo ćemo postati taj impuls koji će samog sebe pogurnuti kroz otvor prema nebesima.

line1-transparent.fw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s