Astrology · Libra · The Mystery

Rad s Vagom – Od drevnih znanja do ljubavi

Jeste li ikada razmišljali zašto se zračni znak povezuje s ljepotom?

Zrak je funkcija uma, razmišljanja, promišljanja, promatranja. Zrak teži shvatiti, dokučiti, razgovarati. Dobiti uvid. Gdje se tu uklapa ljepota?

Od davnih dana mislioci su pokušavali racionalizirati ljudsko postojanje promatrajući prirodu. Promatrajući prirodne pojave, pokušavali su objasniti kako ta priroda funkcionira, te koje je mjesto ljudskog bića u toj prirodi, i u Univerzumu u kojemu se ta priroda našla. Drevna znanja su se mogla razviti tek kada se čovjek osjetio dovoljno siguran u svom okruženju. Kada je zajednica omogućila ljudima da ne brinu oko preživljavanja, um se mogao opustiti i prepustiti nekim drugim stvarima. Na neki način, osjetili smo se dovoljno prihvaćeni od strane prirodnog okruženja, zbrinuti, da se od njega možemo odvojiti i promatrati ga. Upoznati ga.

Odvajanjem od onoga što nas podržava želimo dobiti priliku da to nešto upoznamo, da promatramo, da bismo – voljeli. Prvi korak ljubavi je odmak od osobe za koju osjećamo da nam je dom da bismo ju mogli vidjeti u potpunosti, sa svim detaljima. S Vagom krećemo u pokušaje razumijevanja tog teritorija. Osjećaj pripadnosti nas približi, a Vaga nas udaljava za jedan korak da bismo počeli upoznavati to odakle smo potekli, gdje mislimo da pripadamo.

Bik je osjećaj pripadnosti, priroda koja nas zbrinjava i namiruje sve naše potrebe. Onaj koji ne sumnja, onaj koji kroz tjelesne senzacije interpretira stvarnost. On ne sluša, on zna. Zna što je vrijedno i to uzima. Vaga ima potrebu tu ljepotu definirati.

Bikova ugoda se kroz Vagu transmutira u međusobno poštovanje i uvažavanje. Svakim daljnjim korakom, što se osobe više cijene, vide i ljepotu u osobi koja im pruža osjećaj ugode. I razvija se ljubav.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s