Pisces · Scorpio · Shadows and Light

Pjesnikinja je izgubila Pjesnika

Njega više nema.

Dobro, očekivala sam da će završiti uskoro, ali ne na ovakav način.

Ali i razumijem. I ja sam puno puta bila u tom osjećaju, u toj fazi. Sada više ne. Znam usmjeriti tu čežnju koja te vodi u grob. Znam ju usmjeriti prema Nebesima, da s Nebesima i pričam, a ne da završim par metara duboko u crnoj zemlji, i tako nađem spas. Ali možda…

Ne, mene je moja čežnja već ubila. Imala sam snage ubiti se čežnjom, da se okrunim vjerom i sada to moram učiniti još jednom. I ti ćeš biti onaj koji me vodi.

Znam, ljudi su bezosjećajni, okrutni, ali oni to ne znaju ni sami. Govore sad o tvojoj prošlosti, tvojoj bolnoj prošlosti, i zašto ti nismo pomogli… Što da im kažem? Nemam riječi osim bijesnih riječi, nemam srca osim onog koje pamti da je izgubilo tebe. Vrištala bih jer ne slušaju, a da slušaju, vjerojatno tebe ne bi bilo na Nebesima, već bi držao moju ruku dok se tresem, dok umirem, od čežnje za onime što ti nosiš u sebi.

Ali tebe nema, a ja iznutra još uvijek vrištim…

Pomognite sami sebi sada! Hranite se ovom pričom, koju ste pretvorili u tragediju samo zato da bi svoje potisnute osjećaje pustili na vidjelo. Dok vam je pomagao svojim pjesmama, niste to htjeli priznati. Rugali ste mu se, neki, nekada. A sada plačete, zapomažete, ne zato što vam je žao, već što ste toliko žedni svog vlastitog srca, da vam je ovo samo izgovor da isplačete svoje tuge, svoje boli, koje još uvijek ne želite priznati da postoje. Dok je bio tu, dok je pjevao, sklapao riječi, pili ste njegovu ljubav, kao vrč utjehe. Pili ste, i samo tražili još. Ali ne još onoga što vam je on želio dati, već samo onoga što vam je trebalo. Uzeli ste, a umjesto da vratite, tražili ste još.

Tražili ste još jer ste previše uplašeni da posjetite vlastite ponore, rijeke i jezera neisplakanih suza i tražite da to netko učini za vas. Da plače za vas. Da odlazi u susret vašem prokletstvu i ovlada tim demonima kako vi ne biste morali. A to tako ne ide…

Nemojte nas uvlačiti u svoje puteve bez povratka.

Mi nismo tu da oduzimamo vaše prokletstvo.

Niti smo tu da umiremo za vas.

Zbog vas…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s