Astrology · Tarot

Rad s elementima – Igra mašte

Naša vježba je jedna igra mašte, kroz pokret ili bez pokreta, kako vam drago.

Razumijevanje vježbe je isto vježba, pa evo opisa našeg putovanja:

Zadatak je u mašti osjetiti sebe – Ja sam najbolja na svijetu. Osjetiti se kao Jedina, osjetiti se kao veliki prasak i kao Univerzum koji se beskonačno širi. Kroz tijelo, raširit ćemo ruke i izbaciti prsa, time i solarni pleksus, glavu podignuti gore da oči usmjerimo prema nebu. Istežemo se kroz solarni pleksus, srčanu čakru, grlenu čakru, treće oko.

Kroz solarni pleksus osjećamo Vatru, Ja vrijedim. Postavimo namjeru da ćemo u Vatri osjetiti –Ja sam Najbolja na svijetu – i osjetiti u mašti sebe kao poseban Univerzum, stvaranje Univerzuma, Veliki Prasak. I u jednom trenutku osjetimo kako se širimo u beskonačnost.

To je jedan trenutak. U Ja sam najbolja na svijetu događa se sve to. Eksplozija, automatsko širenje i u jednom trenutku ćemo preći u Vodu. Mirovat ćemo. Prepustiti se, dopustiti tijelu da utone u položaj tog trenutka.

Počinjemo osjećati sav prostor unutar granica koje se beskonačno šire, počinjemo osjećati sve stvoreno, počinjemo osjećati da smo ispunjene svime što postoji, i da smo sve što postoji, istovremeno.

U zraku, u mašti stavite namjeru da ćete promatrati sve što postoji. Da ćete se izdvojiti od svega što postoji da bi to promatrali. Osjetite kako se tijelo budi, kako se izoštrava instinkt, kako tijelo počinje primati informacije izvana, kako počinje reagirati na ono što osjeća da dolazi izvana. Dopustite tijelu da reagira na prostor oko sebe.

Kada vam je milo, pređite u Zemlju. Ugastite svoju percepciju da postoji nešto izvana na što reagirate, i prihvatite doživljaj. Takav kakav jest. Pokrenite tijelo u skladu sa svojim mogućnostima i sposobnostima, prirodno, jednostavno. Otvorite oči, počnite živjeti.

Prihvatite Univerzum koji ste stvorili, onom namjerom prije Velikog praska. Prihvatite i uživajte u svojoj tvorevini. Zaboravite. Ne sekirajte se. Iskusite.

Kada vam bude dosta, uđite u srce i sjetite se. Udahnite sva četiri elementa i utonite u mir.

Idemo ponovo.

Vatra

Namjera je biti u Ništa, u Zmajskom Ništa, u trenutku prije Velikog praska. Napraviti veliki prasak, s namjerom u srcu – Ja sam Najbolja, Ja sam Jedinaosjetiti odjednom da je cijeli Univerzum stvoren, da se njegove granice šire u beskonačnost.

Voda

Prebacimo se u osjet da smo ispunjene svim što je stvoreno. I ostanemo u osjećaju svega što je stvoreno, da je sve stvoreno unutar nas i da smo mi to sve. Kupajmo se u Vodi dokle nas volja.

Zrak

Kada nam je dosta Vode, svjesno odlučimo izdvojiti se i promatrati. Odlučimo da nećemo više biti dio svega i sve, napravimo iskorak. Izdvojimo se iz Oceana da bismo ga vidjeli. I da bismo vidjeli svoj odraz u njemu. Napravimo taj pokus, što će biti ako povjerujem da sam ja Jedna, i da postoji nešto izvan mene. Da postoji cijeli jedan svijet izvan mene, nevezan za mene.

I onda, kao ne-dio toga svega, kao netko izdvojen, kao netko potpuno izvan i stran, promatramo to jedno veliko polje. Samo promatramo. Kako vam se čini?

I onda druga svjesna odluka. Kada vam je dosta promatranja, odlučite biti živi.

Zemlja

Odlučite zaboraviti da promatrate. Uđite u tijelo i osjetite da samo tijelo postoji. I vidite kako je to. Kada ne znate ništa, kada imate tijelo i svijet po kojemu se to tijelo kreće. Ne znate ništa, ne sjećate se ničega, samo osjećate da postojite kao tijelo i da ste živi.

Nakon što ste iskusili tijelo, spustite pažnju u srce i dopustite prirodno da se sva četiri elementa stope u vama.

Vratite sjećanje.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s