Rad sa Škorpionom – Znam sve tvoje prljave tajne, i volim te

Volim te.

i ZNAM.

Znam da si puno puta povrijedio ljude koji su te voljeli, i koje si ti volio. Znam da si porušio puno toga na putu do svog cilja, i da si isto toliko dobrih prilika propustio zbog svoje nesmotrenosti i gluposti. Znam da si se puno puta okrenuo oko sebe i pomislio da ti nema ravnog, i da si se isto toliko puta, okrenuvši se oko sebe, zapitao zašto takvo smeće poput tebe uopće diše. Znam sve tvoje prljave tajne i sramote, valjali smo se u istoj kaljuži, kopali smo zajedno rupe u kojima smo sahranili neke čiste duše. Znam, no i dalje smatram da nema razloga da sad sebe bacamo u bezdan, da bježimo u samo-poništenje jer se previše stidimo svoje zlobe i pokvarenosti.

Pozivam te da se vratiš u blato, zajedno sa mnom. Da budeš blatnjav, prljav, zao. Da ne skrivaš svoju prljavštinu pred svijetom. Neka te vide, takvog kakav jesi. Priznaj sebi, priznaj i njima. Baci se u svoje blato. Valjaj se u kaljuži.

Neko vrijeme ćeš biti na stupu srama. Okreni pogled od onih koji ti pljuju u lice. Onda ćeš neko vrijeme biti razapet na križu svoje vlastite istine. Iščupaj čavle kojima si se pribio na križ, i zagrli se jako. Pa će na neko vrijeme nestati svog svijeta i bit ćeš osamljen, ostavljen, napušten. Zavoli se tada. Ne preostaje ti ništa drugo.

Vidiš, stoljećima uzvikuju ljudi – Ne bacajte biserje pred svinje! Ali istina jest, da je davno davno, netko tko te jako voli, biserje bacio baš u to blato u kojem si ti završio. I umjesto da bježiš, da te sram, prihvati to gdje si se našao, zaroni dublje bez straha. Ti ćeš to biserje tamo naći.

Svi mi prije ili kasnije završimo u nekom mulju. Onaj koji te mnogo mnogo voli mnogo mnogo i zna, i znao je baš to, da ćeš u blato sigurno zagaziti. Zato je tamo sakrio najveće blago.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s