Tarot · The Mystery

Rad s elementima – Magovih 5 koraka do čarolije

Magija je jednostavna i svakodnevna pojava. Sve što stvaramo, stvaramo kroz magiju. Svi smo čarobnjaci i neprestano na svijet donosimo novu čaroliju.

No ljudska vrsta voli komplicirati, čak možda osjeća neku čudnu odbojnost prema jednostavnosti. Voli mistificirati magiju kao nešto što je rezervirano za posebno nadarene, moćne, učene ljude. Obična laž. Magija je dostupna svakome i svatko se magijom uspješno služi, samo toga možda nismo svjesni. Ako pogledate 5 koraka magijskog stvaranja, moći ćete prepoznati i čarobnjaka koji leži u vama.

5 koraka magije

Koraci su jednostavni i svaki mora biti proveden u potpunosti:

Budi u skladu s Božanskim planom.

Budi Vatra.
Budi Voda.
Budi Zrak.

Radi nešto.

Budi u skladu s Božanskim planom

Tarot karta Maga opisuje proces magije. On ovladava sa 4 elementa – vatra, voda, zrak, zemlja; no povezan je s božanskim izvorom i na taj način može udahnuti život svojoj kreaciji. Magija je aktivnost usklađivanja s Božanskom voljom i možda je baš zato ožigosana kao zla i opasna. Jer kroz magiju, mi se direktno povezujemo s Izvorom kreacije i ko-kreiramo s Izvorom. Ne trebaju nam posrednici, propovjednici, čudotvorci. Dovoljni smo mi sami. Znanje je moć.

Prvi korak magije je povezivanje s Izvorom. Osjetite u srcu je li ono što namjeravate kreirati za vaše najveće i najviše dobro, a time i za najveće i najviše dobro svih. Svi smo međusobno povezani, i ono što je najbolje za nas služi i ostatku kreacije.

Budi Vatra

Osjeti strast, želju, rasplamsaj vatru i tako postavi namjeru. Vatra je dio nas koji ima viziju, koji gleda unaprijed i kreće se bez obzira na prepreke. Naša Vatra će nas gurnuti u nepoznato, katapultirati u sve moguće smjerove. Zbog Vatre ćemo napraviti i poprilično bedastoća i promašaja, ali barem se krećemo. I Vatri to nije bitno. Ona ide dalje.

Budi Voda

Ne radi ništa. Ali baš ništa. Nakon vatre, aktivnog principa, dolazi pasivan princip vode. Upalili smo iskru i sad dolazi izazov mirovanja. Bezoblični smo i receptivni, u ovom stadiju dopuštamo da se stvari poslože u skladu s Božanskim planom. Intuitvna precepcija nam je pojačana i primamo podražaje u obliku energetskih valova, koje ćemo kasnije kroz element Zraka uobličiti u informacije.

Budi Zrak

Kroz element zraka, mi stvaramo percepciju svijeta u kojoj je ostvarenje naše vizije moguće. Voda je bila podloga vjere, inspiracije i povjerenja koja je dopustila da se rode nove ideje i pogledi na svijet. Sada energiju začetu u vatri i preporođenu u vodi usmjeravamo kroz um, kreiramo novu realnost gdje produkt naše magije već postoji.

Radi nešto

Ili – budi Zemlja. Vrijeme je da poduzmemo konkretan korak. Nešto čega smo se dosjetili kroz element Zraka provodimo u djelo. Taj konkretan korak rađa neki rezultat i u nama se opet raspiruje Vatra.

Ponoviti korake Vatra – Voda – Zrak – Zemlja do novog konkretnog rezultata.

Ponavljati ciklus dok ne dođemo do konačnog produkta.

Da, magija je rad. Primite se posla.

line__1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s