Astrology · Tarot · The Mystery

Rad s Vatrom – Ljutnja i stvaralaštvo

Ljutnja je vatrena, stvaralačka energija. Srž impulsa vatre je kretati se naprijed i stvarati. Ljutnja je znak da postoji nešto za čime smo strastveni, nešto što želimo stvoriti ili promijeniti.

line__1

Kada nas obuzme ljutnja, instinktivno se prvo želimo riješiti boli, izbaciti ju iz sebe. Ako prebrzo djelujemo, možemo se iskaliti na drugim ljudima ili ih kriviti za svoje stanje.

Ne tražite uzrok

Kada se razljutite – usporite, uzmite si trenutak i osjetite ljutnju samo kao energiju koja prolazi vašim tijelom. Nemojte je povezivati s nekom misli, idejom. Nemojte tražiti uzrok, samo osjetite energiju. Ljutnju ćemo lakše usmjeravati kada nema dodatne prtljage, težine mentalne konstrukcije. Kada nema etiketu, ime, priču vezanu uz nju.

Problemi su u Zraku

Na prvi pogled, element zraka je lagan, lepršav i ne bi trebao uzrokovati toliko problema. Ali u trenucima pretjeranog razmišljanja, svi osjećamo ogromnu moć koju on može poprimiti. Veže nas, umjesto da nas pokreće. Ostajemo nepomični, zatočeni na jednom mjestu gdje se osjećamo nelagodno. Pokušavamo pobjeći, vatra naše ljutnje nas izjeda, ali snaga elementa zraka nas drži u vrtlogu. Nalazimo se u tornadu, konstantno u turbulencijama. Kružimo oko problema ali ne ulazimo u njegovu srž.

Srž Vatre

Ljutnja je vatrena, stvaralačka energija. Brz i eksplozivan osjećaj. Srž impulsa vatre je kretati se naprijed i stvarati. Kada osjetimo ljutnju, dobivamo znak da u toj situaciji postoji nešto za čime smo strastveni. Nešto želimo napraviti ili promijeniti odmah, ali osjećamo da postoje prepreke, da smo blokirani.

Kada ljutnju osjetimo kao jedan izraz naše životne energije, učenje usmjeravanja toka prane će nas dovesti do svjesnog izražavanja vatrene energije. Stvarat ćemo, umjesto uništavati.

Ako iz vatrenog impulsa ljutnje djelujete odmah, možete stvoriti nešto prosječno ili uništiti nešto drugo što vam je jednako tako vrijedno kao i cilj za koji se borite. Kada postanete dovoljno svjesni i snažni da usmjeravate tu eksplozivnu stvaralačku energiju, kada je počnete koristiti umjesto da ona koristi vas, stvarat ćete nevjerojatne, prekrasne stvari.

line__1

2 thoughts on “Rad s Vatrom – Ljutnja i stvaralaštvo

  1. …Ja sam došao do zaključka kada mi nešto ne ide, kad sam ljut na negativan razvoj događaja, kad mi planovi “padnu u vodu” (što mi se često događa), da jednostavno “stanem na loptu” i ništa ne radim, jer većinu problema sam riješio ne radeći ništa, dok se problem nije kao sam od sebe riješio (naravno, uz moju malu pomoć), tj. dok ti se u glavi ne stvori ideja onako sama od sebe, bez pretjeranog mudrovanja…

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s