The Mystery

Ezoterijska znanja – pogled unutra

Mi doživljavamo vanjski svijet i ti doživljaji vanjskog svijeta nam daju informacije o tome što leži unutar nas. Ezoterijska znanja i tehnike kojima se služe, poput astroloških čitanja i tarot otvaranja, su stvorena da prikupimo znanje o svijetu oko nas i načinu na koji funkcionira.

Kroz proučavanje i korištenje ezoterijskih alata mi širimo našu svjesnost i dobivamo sve više informacija o zakonitostima našeg univerzuma. U isto vrijeme, kako rastemo u svjesnosti, dobivamo sve veće spoznaje o tome tko mi jesmo.

line__1

Ritam putovanja duše je stalna izmjena perioda kontrakcije i ekspanzije, introspekcije i kreacije. U periodima kontrakcije, vraćanja k sebi, mi gledamo unutra tražeći istinu. U periodu ekspanzije, na temelju prikupljenih znanja kreiramo nova iskustva.

Kad u periodu introspekcije posežemo za ezoterijskim alatima opet se odigrava ples unutarnjeg i vanjskog. Izvan nas stoji astrološka karta ili tarot otvaranje, ali po odgovor ulazimo unutra. Odgovor je pohranjen u nama, simboli služe za aktivaciju te unutarnje mudrosti.

line__1

Koristeći ezoterijske alate za svoj osobni razvoj, da bismo dobili uvid u vlastitu psihologiju i životni put, u isto vrijeme budimo drevnu mudrost. Istražujući naš unutarnji svijet, naš privatni život, istražujemo i cijelu kreaciju.

Vrijedi i obratno, ako krenemo u istraživanje univerzalnih zakonitosti kroz ezoterijsku mudrost i težimo razumijevanju svega što postoji oko nas, počet ćemo shvaćati i sebe, naše osobnosti i sve daće i nedaće svakodnevnog života. U plesu unutarnjeg i vanjskog, budi se mudrost, svjesnost i znanje i okreće se kotač ljudske evolucije.

line__1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s