Shadows and Light · Tarot

Princeza postaje Kraljica – Čovjek vrijedan ljubavi, čovjek vrijedan prezira

Nisam tu da pravdam, opravdavam tvoje greške. Njih moraš biti svjestan sam. Nemoj računati na moje žensko suosjećajno srce da zažmiri na sve tvoje manjkavosti. Računaj na moje žensko suosjećajno srce da vidi sve tvoje manjkavosti, ali da ti ipak ne odrubi glavu jer još nisi dovoljno muškarac. Računaj na moje žensko suosjećajno srce da te prihvati kao čovjeka, sa svim vrlinama i manama. Vjeruj mom suosjećajnom srcu. Dovoljno je jako da te i voli i prezire u isti čas.

Ali ne možeš mi zatvoriti oči. Možeš mi otvoriti srce, ali ne možeš mi zatvoriti oči.

To što te prezirem, ne znači da te ne volim. To što te prezirem, ne znači da te ne gledam. Volim te, vidim te, i prezirem to što jesi. Nečasno, nedostojno stvorenje. Ali puštam te da živiš u mom svijetu i u mom srcu. Mom preziru ljubav ne smeta. Toliko je jaka i topla moja ljubav, da ju i prezir prihvaća.

Ne leži sva snaga u privrženosti i posvećenosti, ne postoji neka urođena manjkavost u samodostatnosti i slobodi. Stojim sama, samodostatna, na distanci, jer jedino tako te mogu vidjeti, potpuno, potpunog. Ja imam želju da te vidim, potpuno, potpunog. Volim te, sjećaš se? Želim te. I želim te vidjeti.

A ti ili se skrivaš, ili me gušiš…

Da li me možda držiš tako čvrsto uz sebe, samo da ne bih poletjela i iz visina vidjela tko si i što si uistinu, koji su tvoji nečasni, nedostojni postupci? Imaš li snage stati pred mene, da ti sudim? Vjeruješ li mi, da ću biti pravedna?

Ne, nemaš snage, nit integriteta. Zadaješ udarac i vrijeđaš – kažeš da se držim visoko. No da li mi samo želiš podrezati krila jer se bojiš te visine do koje bih mogla poletjeti, te visine na kojoj si očit?

Bježiš li od sebe, ravno u zagrljaj nekog slijepog, tko te neće ispraviti, niti se želi time zamarati jer mu daješ umjetan osjećaj potpore i ljubavi?

Pitaj se, bježiš li od sebe, od suočavanja s onim što si postao zahvaljujući jedino sebi i tome što si pratio glasove koji su ti se činili ispravni, a zapravo su te doveli do toga da postaneš i ostaneš čovjek vrijedan prezira?

Čovjek vrijedan prezira, čovjek vrijedan ljubavi. Jer tebe će uz ljubav uvijek dočekati prezir, da te trgne, da te spasi, od provalije u koju te vode tuđe manipulacije i laži.

Ljubavi moja,

voli te tvoja

Kraljica Mačeva

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s