Astrology · Gemini · Sagittarius · Taurus

Bik, Blizanac i Strijelac – Kaos koji ne možeš spriječiti, ali kaos u kojem možeš živjeti

Znak Bika opisuje pouzdanost, postojanost, jasno postavljene granice. Gledajuć iz perspektive Blizanaca, Bik se može činiti nepomičan i dosadan. Strijelac bi pak Biku mogao zamjeriti pomanjkanje odvažnosti, nemogućnost da se upusti u rizik. No aktivna braća Blizanci i Strijelac zaboravljaju – Zemljom vlada kaos. Oni su nekad uzročnici tog kaosa, ali postoji jedan kaos koji je svojstven prirodi Zemlje. Kaos upakiran u ritmične cikluse.

Vrijeme pa nevrijeme

Da, Zemljani element ima svoj predvidljivi ritam. Vrijeme mirovanja, pa nevrijeme. Vrijeme za užitke, pa vrijeme da nađemo skrovište i probamo sačuvati živu glavu. U tim ne-vremenima, nije vrijeme da se rastrčimo kao Blizanac, niti da maštamo o nekoj imaginarnoj granici koju poput Strijelca možemo prijeći, pa da se nađemo u boljem sutra. Ne. U tim ne-vremenima, poput snažnog Bika, možemo samo prihvatiti da je nevrijeme u toku i nastaviti sa životom. Lav bi rekao – The show must go on, a Bik bi to preformulirao u Life must go on. Kakva god da je promjena u tijeku, uvijek postoje stvari koje moraju ostati iste.

Bik u nama zna koje su to stvari koje su nepromjenjive, koja to stabla oluja neće iščupati zajedno s korijenom. Pa prije nego se upustite u istraživanje različitosti i prelaženje granica, odajte počast onome što imate, onome što je stalno, i onome što nećete izgubiti. Još.

Lako je kad nije teško

Lako je biti avanturista kada si podržana od Zemlje, kada imaš kuda otići, i imaš se gdje vratiti; kada sve oko tebe buja, i sve te može nahraniti. Lako je ići u potragu kada znaš da te negdje nešto čeka. Bogata je naša Planeta Zemlja.

Lako je željeti promjenu kada si osjetila stabilnost, lako je ogladnjeti za različitostima nakon što si osjetila pripadnost nekomu, nečemu. Lako se istrgnuti iz dobro poznatog zagrljaja kada znaš da te svuda oko tebe nešto novo zove. Bogata je naša Planeta Zemlja.

U vremenima užitaka, lako je biti lak kao Blizanac, ekstreman kao Strijelac. Ali kad krene kaos, vratimo se Biku i ostanimo.

To je kaos koji ne možemo spriječiti, ali kaos u kojem možemo živjeti.

Ne treba nam izlaz iz baš svake poteškoće.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s