Astrology · Gemini · Virgo

Blizanci i Djevica o vezama – Možda nema izlaza, ali ima lijeka

Znači želite promjenu? Može. Idemo popričati o Djevici.

Blizanci o vezama – Sve ste krivo shvatili…

Blizanci i Ribe o vezama – Ne trebam razumjeti da bih mogla voljeti

Djevica je moj drug po promjenjivosti, ali pasivni znak, pa poput Riba, ona mijenja tiho, nezamjetno, nepomično. Dobro, možda ne toliko nepomično, ipak nas, Blizance, i Djevicu veže vladar Merkur, kralj kretanja, pokretanja, vrzmanja i skitanja. Ali pomaci Djevice su toliko minijaturni da ih možda nećete ni zamjetiti.

Nema izlaza, ali ima lijeka

Djevica liječi. Mi Blizanci ćemo vas rasteretiti i udaljiti od problema, ali od nekih problema ne treba bježati. Nas pozovite kada je vrijeme za skinuti zavoj sa zacijeljene rane. Kada je prisutna ona fantomska bol koja vas uvjerava da je prijetnja još stvarna. Ali dok rana još krvari, dok je svježa, dok zarasta ili gnjili; zovite Djevicu, molim vas, preklinjem vas, zovite Djevicu!

Nezacijeljene rane ne ostavljamo na milost i nemilost vremenu, ne pravimo se da ne postoje, ne ignoriramo smrad trulog tkiva. U rane trebamo ući pažljivo, delikatno; prvo promatrati, a onda razmišljati o promjeni. Analizirati to što vidimo, raščlaniti problem na manje probleme i posvetiti se jednom po jednom, kako nam osjećaj nalaže. Tko bi to bolje činio nego Djevica?

Tko od rane bježi još?

Tako će se i u vezama, koje ste započeli, a onda ih i marljivo održavali, pojaviti rane. Možda ste se tokom održavanja samo iscrpili, a možda ste i počinili neku grešku. Možda ste ranjeni vi, možda je ranjen vaš partner, možda je ranjena vaša veza (a možda su to sve iste stvari, šapuću nam Ribe).

Bilo kako bilo, netko je nastradao i red je da ga se liječi. Kao što rekosmo, ne napuštamo bojno polje dok ranjenici još dišu. Zovemo pomoć, i ne bježimo u ljepše krajeve, jer rane koje smo ostavili negdje daleko imaju tu iritantnu sposobnost da nas nađu, gdjegod, kadgod.

Mi, Blizanci, i Strijelac, smo aktivna ekipa za promjenu. Zrak i Vatra. Za nas, prve rane u vezama mogu izgledati kataklizmično. Nismo navikli biti na mjestu, pogotovo ne na brodu koji tone. Dali ste nam zadatak da vam uvijek pronalazimo nešto svježe, da vas prebacimo na drugu obalu, pa pobogu, opet vas preklinjem, nemojte nas zvati da se brinemo za unesrećene. Možemo vas prebaciti do najbližeg lječilišta, ali to je sve, tu naše ovlasti prestaju.

U rutini je lijek

Djevica i Ribe su pasivna ekipa za promjenu. Kad se pojave rane, Ribe će se namrštiti jer realnost kvari njihovo uvjerenje da bi život trebao biti bajka, i mogle bi suptilno napustiti mjesto zločina ako priče koje piše život odudaraju od priča koje si one pričaju u svojim glavama.

Da, ne preostaje vam nitko osim Djevice. Netko tko pomno promatra. I traži praktična rješenja. Začudili biste se koliko promjena možete doživjeti u vezama ako se samo vratite na ono svakodnevno, na ono osnovno, na ono iz vaše rutine. Djevica vam govori da je u vašoj rutini lijek. Mala promjena u rutini nakon nekog vremena donosi ogromne promjene na svim područjima života.

Ako si dopustite živjeti kao Djevica, preobrazit ćete i sebe i druge kao da ste Strijelac! Nećete sebe i druge tjerati na bombastične promjene i prolijevati svoju bogom danu pamet gdje god stignete, već ćete šutnjom i svakodnevnim posvećenim trudom jednog dana roditi čudo. Pa neka se Strijelac pita – Odakle je ovo došlo? Božja milost, narode! Bogomdano! Ne Strijelče, neke stvari se rode kroz svakodnevne napore, dok ne pokušavamo promijeniti okolnosti u kojima smo se našli. Saberi se.

Pa da li ste spremni prihvatiti okolnosti? Da li ste spremni liječiti i oporavljati se?

Mi, Blizanci, nismo. Prihvaćanje nam nije jača strana. A ni obaveze. Strijelcu pak fali uzbuđenja, adrenalina. Ribe se ne mogu zamarati sa stvarnim svijetom.

Ali Djevica, svaka joj čast, ona će se pobrinuti za sve.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s