Astrology · Gemini · Pisces

Blizanci i Ribe o vezama – Ne trebam razumjeti da bih mogla voljeti

Blizanci su nam jučer ispričali nešto o vezama i vezanostima: Blizanci o vezama – Sve ste krivo shvatili… , a danas nastavljaju…

Ekipa za promjenu

Da, veze se započinju, pa se održavaju i onda se mijenjaju! A mijenjaju i nas! Ekipa za promjene, Blizanci, Strijelac, Djevica i Ribe, stoji vam na usluzi u tim teškim vremenima.

Blizanci i Strijelac, nas nazivaju aktivnim znakovima. Mi, Blizanci, smo posvuda, ali uvijek negdje u blizini. Strijelac je, naravno, strijela, prvo napeta pa onda odapeta daleko daleko preko granice, tamo gdje, moram priznati, mi Blizanci nikada nismo bili. Mi smo aktivna promjena. Promjena koja istražuje, promjena koja nas negdje vodi.

Naše dame, Djevica i Ribe, njih nazivaju pasivnim znakovima. One stoje na mjestu, miruju. Kako bi one mogle donijeti promjenu? Kako bi nešto što ne djeluje uzrokovalo promjenu djelovanja, promjenu stanja? 

Šutim, ali ne slušam

Da vam ispričam nešto o Ribama. Mi se ne razumijemo, znate. Mi pričamo, one šute. A onda opet, kad one ne bi šutile, to bi nas slušao? Iako, to što šute ne znači da slušaju… A možda baš to uzrokuje promjenu?

Znate, mi Blizanci donosimo promjenu jer lako zaboravljamo, ali, priznajemo, neke stvari se ne bi trebale samo tako zaboraviti. No Ribe… One su Kraljica Zaborava. Ali onog pravog, božanskog zaborava, kojeg nazivamo oprost.

Vidim sve, ali volim i dalje. Stavljaš na sebe mnoštvo lica, ali ja osjećam u pozadini tvoje srce, tvoju dušu. I što god učinila tvoja lica, znam da možeš prizvati svoju dušu i krenuti ispočetka. A ja ću se praviti da nisam ništa vidjela. Ni čula. I kad kreneš ispočetka, kao duša s novim licem, čekam te tu i dajem ti novu priliku. Primam te novog, zaboravljam starog. A moje tuge neka budu slatki podsjetnik na to da smo svi mi samo ljudi, i da ne moram razumjeti da bih mogla voljeti.

To su nam rekle Ribe.

Misliš da si poseban?

I tako… Dok mi Blizanci prštimo od različitosti, Ribe tvrde da u nama uvijek postoji nešto nepromjenjivo, nešto vječno, i da uz to vječno planiraju ostati. Nekada nam se čine nezainteresirano, neimpresionirano, ali uvijek osjećamo tu njihovu čudnu ljubav kojoj ne trebaju uzbuđenja i zanimljivosti, koja se nikada ne mijenja makar one promijenile beskonačno mnogo raspoloženja. 

Misliš da si poseban? To mi Blizanci pretpostavljamo da Ribe žele reći dok nas promatraju iz svoje mistične tišine. S posprdnim tonom, naravno. Naslućujemo neko ismijavanje. Mi, uvijek u pokretu, one negdje iza. Za nas, novi dan – novi interes, za njih, jedna ljubav koja je vječna. 

A onda… Kada mi utihnemo, ostanemo bez ideja, bez interesa, bez zanimacije i uhvati nas panika, osjetimo pogled Riba na svojoj koži i sada se čini da govore – Baš si poseban… 

Bojim se da sam dosadan, a ne poseban, Ribo, no dobro, recimo da ti vjerujem…

Ima nešto čudno u tim Ribama. Uvjere te u svakakve besmislice bez da kažu i riječ. Kao da nam čitaju davno zakopane misli. Da mi je samo doznati u čemu je trik. Pitali smo Ribe, ali one samo kažu:

Ja nisam ovdje došla razumjeti. Ja sam ovdje došla voljeti.

Misliš da si poseban?

Ti misliš, ja znam.

Osjećam.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s