Astrology · Gemini

Blizanci o vezama – Sve ste krivo shvatili…

Blizanci, često prozivani kao najpovršniji znak zodijaka, odlučili su progovoriti o temi o kojoj ih se najmanje pita – o vezama. Čudno, ipak su Blizanci dijete Zraka i međuljudski odnosi i komunikacija su njihov teren. Tko zna, možda mi u odnosima uopće nismo spremni komunicirati. Barem ne onako kako to Blizanac zna.

Blizanci kažu…

Jedna od prvih asocijacija kad pričamo o vezama, bilo o ljubavnim, prijateljskim, poslovnim, partnerskim, jest – održivost. Trajnost. Veze se stvaraju da bi trajale, da bi kroz tu povezanost nešto naučili, proživjeli. Treba nam vremena, ipak, da neki dublji uvidi isplivaju na površinu i konkretiziraju se u obliku nove navike ili načina ponašanja. Fiksni znakovi Bika, Lava, Škorpiona i Vodenjaka su po tom pitanju najbolji savjetnici, pošto oni toliko vole održavati i ne-mijenjati.

Ekipa za održavanje, ekipa za iniciranje

Bik održava tradiciju. Voli koga voli i tu nema dileme. Ako je Bik nešto odabrao, Bik je u to i siguran i ne pušta iz ruku. Škorpion jednostavno ne pušta – dok ne dođe do srži priče, dok ne otkrije svaku tajnu. Održava emocionalnu povezanost kroz najturbulentnije trenutke. Lav je spreman generirati dramu samo zato da bi veza živjela. Spreman je davati ljubav, ali isto tako i zahtjevati (i iznuditi) pažnju samo da bi se igra nastavila.

Lav održava igru, Vodenjak održava viziju. Svi imamo snove i neku budućnost prema kojoj se krećemo. Vodenjak nam pomaže da definiramo tu budućnost, da se čvrsto držimo svoje vizije i da koristimo tu viziju kao korektivni mehanizam koji svaki naš korak podešava tako da svoju viziju i ostvarimo.

To vam je ekipa za održavanje – Bik, Lav, Škorpion, Vodenjak.

Ali veze se moraju i započeti. Ovan će vas otvoriti za novo iskustvo, Rak će postati gladan i potrebit, Vaga će uvažiti Rakove potrebe i upustiti se u pregovore, a Jarac će na temelju dogovora koji je ispregovarala Vaga biti spreman izgraditi jedan novi svijet – udvoje.

Ekipa za iniciranje – Ovan, Rak, Vaga, Jarac.

Ali…

Da, veze se trebaju i završiti. No još gore od toga, tijekom veze, mi se trebamo mijenjati.

Upada ekipa za promjenu – Blizanci, Djevica, Strijelac, Ribe.

Dobra je vijest da u vezi nismo zatočeni, makar bi vam ekipa za održavanje mogla prenijeti taj dojam. Jest, oni su tu da kažu, Nema mrdanja! – ali unutar okvira veze, mi smo itekako slobodni. Slobodni da živimo i proživljavamo mnoštvo toga.

Zaboravite sad da vas je Škorpion zaključao u podrum. Zaboravite da vas Lav guši svojim prisutstvom samo da bi jedako abnormalno veliku količinu pažnje dobio natrag. Zaboravite da je i Bik zapravo vlasnik nekretnine u kojoj živite pa ga ne možete samo istjerati van i prestanite slušati Vodenjaka koji se neumorno kune da ste samo na korak do utopije od života, samo ako nastavite ovako, to jest, onako kako on kaže.

Vrijeme je za revoluciju, vrijeme je da unutar vezanosti, nađete slobodu!

Ali…

Pustimo sad to. Da vas ne preopteretim sa velikim uvidima. Polako ćemo. Lako ćemo.

Dat ću vam vremena za razmišljanje.

A onda i za promjenu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s