Capricorn · Scorpio

Jarac i Škorpion – Politika

Nećeš uspjeti jer ne možeš uspjeti.

Nemaš niti snage ni pristojnosti preuzeti odgovornost za svoje postupke i to će ti se obiti o glavu. Činit ćeš sve i svašta, sebično, misleći samo na sebe, i ostat ćeš sam u svijetu koji se obrušava na tebe, gnječi te do smrti, jer tvoje riječi nisu imale temelja.

Trebao si se potruditi, na komadiću čvrstog tla nepokolebljivo graditi, a ne obuhvatiti nepregledna prostranstva i  lagati da si netko i nešto, da možeš, da si sposoban neistraženim prostranstvima upravljati. Naivno si mislio da se neće kasnije pokazati da ne znaš, i bit će bolno jasno da ti nikada nije bilo stalo.

Ako ti dajem kormilo u ruke, da vodiš, onda vodi. Zaboravi na sebe i svoje čežnje, svoje interese i snove.

Ako sanjaš o kormilu, morao si već zaboraviti na sebe i početi čeznuti za drugima. Morao si početi čeznuti za osjećajem spajanja i ispreplitanja, za osjećajem u kojem zaboravljaš sebe iako si bolno svjestan da živiš i postojiš. Morao si početi čeznuti za osjećajem da ti neko čupa srce, trga pluća i udiše u tebe neki novi zrak. Morao si početi čeznuti da osjetiš kako je to ne biti ti, već netko drugi. Morao si se usuditi prestati postojati, na tren, da u tvoju kožu uđe netko drugi, da ga osjetiš, pa da ga shvatiš, i u cjelosti, potpunog, razumiješ.

Morao si početi čeznuti da znaš kako je to drugima, koji nisu živjeli tvoj život, koji nisu imali tvoja iskustva. Morao si početi čeznuti za tim da na trenutak prestaneš biti ti i prestaneš postojati.

Morao si početi čeznuti za tim da svoj život daš, svojevoljno (ne prodaš), da bi netko drugi imao priliku živjeti; bolje, sretnije, ispunjenije.

Morao si se naučiti predati.

 


books_divider
Astro činjenice:

*Odnos Škorpiona i Jarca: Sekstil

*Sekstil: Aspekt koji naznačuje potencijal, nešto što je moguće ostvariti ako svjesno uložimo trud

*Znakovi u sekstilu su međusobno udaljeni 60 stupnjeva. Jarčevi sekstili su Škorpion (60 stupnjeva prije Jarca u krugu zodijaka) i Ribe (60 stupnjeva poslije Jarca u krugu zodijaka). Škorpionovi sekstili su Djevica i Jarac.

 

Domaća zadaća:

*Popišite sekstile za svaki znak.

Primijetimo, znakovi u sekstilu se podudaraju u polaritetu, ali su različitog elementa.  Sekstil aktivnom znaku će biti aktivni znak – vatreni znakovi će imati zračne sekstile, zračni znakovi će imati vatrene sekstile. Sekstil pasivnom znaku će biti pasivni znak – sekstil zemljanom znaku je vodeni znak, Sekstil vodenom znaku je zemljani znak. 

*Razmislite za odabrani znak kako mu njegovi sekstili mogu pomoći da se ostvari, koje su poveznice, gdje leži potencijal suradnje.

*Razmislite kako Škorpion uz Jarca i Djevicu može postati bolji političar. Razmislite kako Jarac može uz Škorpiona i Ribu kvalitetnije upravljati državom, zajednicom ili korporacijom.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s