Cancer · Libra · The Mystery

Rak i Vaga – Povlačenje, pregovaranje

Razmišljanja o kvadratu Raka i Vage…

Vaga će incirati razgovor, povezivanje, uspostavit će kontakt i dogovarati protokol ponašanja za daljna družnja.

Rak će inicirati povlačenje u sebe, zatvorit će vrata, stvoriti sigurno mjesto. U toj sigurnosti ima mjesta samo za njegove najbliže, ljude koji ga poznaju odmalena i ne osuđuju, pa može biti neprezentabilan, može prerađivati svoje emocije, tražiti ispušni ventil kroz svoje reakcije, sabirati se, ali ne biti sabran.

Vaga očekuje uglađenost, teži za skladom, i poziva partnera da s njom odigra tu igru.

Rak očekuje nepatvorenost, neposrednu reakciju, ne obazire se na druge već na njih reagira, nema obzira već svojim ponašanjem pokazuje kako se osjeća.

Nije svatko vrijedan i dobronamjeran, nema svatko namjeru igrati po istim pravilima, pa bi Rak, prije nego se otvori ili vječno zatvori, trebao prepustiti vodstvo Vagi, koja će otići u izvidnicu i ako ima šanse, nešto ispregovarati.

Rak opet neće moći živjeti potpuno otvoreno, kao svoj na svome, postojat će pravila igre, ali pošto ih je u ime Raka dogovorila Vaga, igra će biti primjerena Raku, sa dovoljno izazova kroz koje će rasti.

Vaga, izaslanica, pregovara u ime naših potreba i osjećaja. Sve što nam je potrebno da se ne osjećamo ugroženo ne možemo pretpostavljati da će drugi znati. Vaga će o tim osjetljivim temama razgovarati s drugima i neće pristajati na ništa manje od ravnoteže, ništa manje od sigurnosti.

Neće biti brižnosti, njegovanja, čučanja u pozadini, u tišini, dok prekriživši prste maštamo o tome kako nam drugi čitaju misli, i da shvaćaju dubinu i pokretačku silu naših osjećaja. Nećemo pretpostavljati da drugi znaju, i da se jednako osjećaju. Vaga će nas postaviti na distancu, na kojoj će oči gledati u oči dok srce kuca za srce, i neometano će razdvojiti dvije duše, dva polja, koja jesu slična, ali su došla živjeti vlastite živote.

Došla su se osjećati i spajati, ali i nadopunjavati, i za razdvojenost koja će dušama to omogućiti pobrint će se Vaga. Razdvajateljica svjetova koja na taj način stvara razlog za želju da se dvoje spoje. Stvara dvoje.

Rak bi najradije plivao u Jednome, i toga se dobro sjetiti, i dobro je Vagu podsjetiti što je razdvojila i zašto.

Razdvojila je svjetove da bi se snagom ljubavi nastojali spojiti, razdvojila je Jedno da bi se Dvoje mogli voljeti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s