Leo · The Mystery

Lav – Centar pažnje

Danas je Mjesec u Lavu, ričemo…

Scena:

Lav, optužen da uvijek mora biti u centru pažnje, pizdi, i obraća se zvjezdanom skupu navodno jednakih

Lav:

Želim pažnju jer imam što za dati.

Želim pažnju, jer kad ju dobijem, sa svih strana, na sve strane sam sposoban vratiti. Pun sam ko’ Sunce, skladište energije kojom se slobodno možete poslužiti ako na mene obratite pažnju. Samo to!

Kažu, ne gledaj u Sunce, dobro, slažem se. Ali obrati pažnju, budi svjestan, ja te grijem. Osim onda kad ne. Nećemo sad u detalje. Uglavnom, kad sam u tvojoj blizini, ne možeš reći da me nema i da nisam važan. Nećemo se lagati.

I na kraju krajeva, tko ste vi?

Vi Vodeni ste ispremiješani, ne znate tko je tko, a kamoli tko pije a tko plaća. Kod vas piju svi, a ne plaća nitko. Mi ostali se bakćemo sa vašim dugovima.

Vi Zračni dođete pa odete, ali bar ste zanimljivi, pa nešto i donesete – trenutak, ponavljam – trenutak, pažnje ( jer nemate snage i izdržljivosti za više ), pokoju (ne)provjerenu informaciju, više-manje (ne)konzistentnu teoriju i koliko-toliko (ne)prikladan prijedlog.

Vi Zemljani ste mrtva priroda i sve što posjedujete, posjedujete zato što postojim JA. Životna sila ispod materije. Kreativnost koja je imala viziju i dala vam snagu da vjerujete u i ostvarujete svoje projekte. Vi proizvodite, svaka vam čast, dajete svijetu preobraženu materiju koja je korisna ili lijepa, ali ja vam dajem život.

Sve je jasno, završili smo.

Hvala vam na pažnji

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s