Astrology · Capricorn

Put od Djevice do Jarca – Što sam započela, to ću i završiti

line-transparent.fw

Izgradila sam nešto za sebe. Izgradila sam temelje svog budućeg života.

line1-transparent.fw

Djevica

Dok sam postavljala temelje, morala sam razlučiti, procijenti što želim, što ne želim. Morala sam biti kritična, i to mi je teško palo. Opirala sam se dugo, jako dugo, da nešto nazovem nekim imenom. Nisam htjela etiketirati, označiti, ali to je ključno. Jer nakon što razlučim što vrijedi, što to donosi dobrobit ne samo za mene, već i za one koji me okružuju, vrijeme je za razgovor.

Vaga

Vrijeme je za razmjenu perspektiva, da vidim i pogled onoga drugoga na ono što sam naumila učiniti. Vrijeme je da naučim uvažiti tuđe mišljenje, da naučim učiti iz tuđih iskustava. Da osjetim koliko je toga istoga u svima nama, makar se volimo smatrati drugačijima. Oprečna mišljenja stvaraju opaku tenziju, i pripremaju me na idući korak, na nešto dublje i mrvicu intenzivnije. Jer i ovo je bilo naporno. Da, za ljepotu i harmoniju se treba pomučiti.

Škorpion

Sada pada odluka o tome što ćemo transformirati, što ćemo iščupati van i pustiti da istrune, pustiti da gnoji zemlju za neka buduća vremena, kojima možda nećemo biti svjedoci. Ono što mi odbacimo, nahranit će nekoga, jednog dana.

Strijelac

Sad, ono što je dogovoreno, postaje zakletva, obećanje, ugovor. Pregovarali smo, dogovarali, maknuli sve nepotrebno, i sve što je u nama sada, smatramo da je vrijedno širiti, dopustiti da raste, da proputuje svijetom kao blagoslov. Postavili smo namjeru.

Jarac

I postavljamo temelje. Ono što smo u pustili u svijet da se širi, sada ograđujemo zidovima, da se na jednom mjestu izdigne produkt naših napora, spomenik našem duhovnom putovanju. Više se ne okrećemo unatrag, više ne propitujemo, ne dvoumimo se. Gotovo je s projektiranjem, krenula je gradnja, i gradnja će se izvršiti. Nema natrag. Prva cigla je položena. Položena će biti i zadnja.


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s