Cancer · Capricorn · The Mystery

Jarac šuti i trpi, Rak ludi i ludi

Za sve koji neki dio svog ponašanja povezuju sa pričom znaka Jarca, dobro je proučiti komplementarni znak Raka.

Jarac je onaj koji šuti i trpi, Rak je onaj pod vječitim emotivnim turbulencijama.

Jarac od Raka uči da nije dobro baš sve prešutjeti i da postoje trenuci kada se više isplati biti slab nego jak (morala sam ovo napisati Jarčevskim jezikom, da ne bi bilo nesporazuma). Vrijeme je novac, a s vremenom i emocija postaje materija, pa nije čudo što Jarčevske osobe paze što osjećaju i kojoj će emociji dopustiti da živi.

Rak, s druge strane, ne mari za kvalitetu emocije, on je tu da proživljava i doživljava svijet – emotivno. Naša intuicija, naš instinkt, rađaju se u Raku i razvijamo sposobnost vidjeti nevidljivo. Vidimo sve, ne samo površinu, i u ovo vrijeme prisline kurtoazije koja zadaje smrtonosni udarac autentičnosti, Rakovi su malčice uznemireni. Ono izvana ne odgovara onome što Rakovi osjećaju da se nalazi iznutra i Rakovi lagano lude, lude i lude… Dok potpuno ne izgube razum i shvate da im razum ni ne treba, već samo osjećaji.

Živjeli Rakovi, živjeli Jarci!


Jedan stari tekst, za proslavu Razdoblja Jarca:

 

AddText_12-27-04.47.45
Rak i Jarac – Mudrost nezadovoljstva

 

Tekst sam napisala tokom razdoblja Raka, i originalno je nosio naslov ‘Rak i njegovi kardinalni prijatelji’, pošto sam ga pisala inspirirana međuodnosom kardinalnih znakova – Ovan/Vaga/Rak/Jarac. Čitajući ga sad vidim da postoji dašak Vage, i nešto Ovna u pozadini, ali da najviše jako lijepo dočarava priču znakova Raka i Jarca.

Uživajte u priči i dekodiranju astrološke simbolike!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s