Aries · Cancer · Capricorn · Libra · The Mystery

Svatko je dužan biti priseban

Razmišljanja o kardinalnim znakovima…

Vaga održava ravnotežu, Ovnu se jebe za sve.

Na neki način, i Vaga je neopterećena moralom i dužnostima. Ona je tu da u ravnoteži drži ono što jest, bez da sudi ono što jest, ili da to poboljšava. Kao i svaki zračni znak, Vaga je na odmaku, distancirana i zato objektivno promatra. Je li ono što vidi dobro ili loše, Vaga nije tu da procjenjuje. Za Vagu je bitno da ono što precipira uvijek vraća u ravnotežu.

Krivnja, sram i težina odgovornosti svojstvene su Raku i Jarcu. Oni se muče s tim što smo učinili i zašto. Rak osjeća unutarnje turbulencije, Jarcu težina pritišće ramena. Rak bi se prelio van, ali od vlastitog kovitlanja ne može naći vrata. Jarac bi ostao unutra, ali pritisak se vrši na njega da izađe van. Da doprinese.

Ovan ima moć da Jarcu i Raku spali osjećaj krivnje i osjećaj manje vrijednosti, a Vaga će im dati obrazac ponašanja iz kojeg može krenuti kretanje prema stabilnosti, psihičkoj i materijalnoj.

Kakvi god da jeste prisutni ste, i dužni ste održavati ravnotežu, kaže Vaga. Kakve god da boli nosite, nerješene probleme, nije ju briga.

Dužni ste biti prisebni.

Nije ju ni briga za vaša dosadašnja postignuća, za vaš ugled, reputaciju, diplomu, titulu. Nema praštanja. Svatko je dužan biti priseban, nema povlastica.

Svatko je u svakom trenutku dužan biti priseban.

Tako i Ovan može juriti naprijed, može biti glasan, može biti divlji, ali sve do jedne granice. Sve dok je priseban i ne narušava ravnotežu. Vaga nije tu da sudi, ali opalit će šamar ako stvari izmaknu kontroli.

Tada i Ovan i Vaga mogu zajedno pred velikog Strijelca po presudu, da čuju što ima za reći o njihovom ponašanju. I trebali bi povesti Raka i Jarca, da se bar netko osjeća krivim.

One thought on “Svatko je dužan biti priseban

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s