Gemini · The Mystery

Nepripremljena i spremna

Puštam ove preskakajuće epizode, da se nižu jedna za drugom i stvaraju iluziju konzistentnog, smislenog života, koji teče s nekim ciljem, s nekim razlogom.

Vodi me viša svijest, ali opet sve izgleda isprekidano i čudno, i nigdje na vidiku se ne nazire smisao.

U takvom suludom, uvrnutom svijetu, bojim se da ću biti uhvaćena nespremna. Nepripremljena.

Ali za slučajne susrete se ne treba pripremati, oni imaju svoju kemiju, i svoju alkemiju, i nepripremljenost je jedan od potrebnih sastojaka.

Nepripremljenost je dar koji otvara vrata, blagoslov koji nas rješava nepotrebnih alata kojim smo popravljali situacije koje izgledaju kao posljednje u nizu uvrnutog života.

No taj uvrnuti život nam neprestano laže i glumi da ima reda i smisla, pa se osjećamo loše, kao da smo sami izazvali sve te kaose, jedan za drugim, a zapravo ničega nema osim praznine koja je sama sebe prevrnula, izvrnula i izokrenula, beskonačno mnogo puta, i nastavlja u istom tonu.

Nastavlja se savijati, sabijati, pa razvlačiti, da bismo se mi odvažili junačiti, i od nečega što je prazno napravili priču.

Da bismo izazvali u postojanje još jednu od svih mogućih komplikacija, još jednu od onih prevrtljivih situacija koje uporno tvrde da imaju smisla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s