Aries · Capricorn · Libra · Shadows and Light

Jarac, Ovan, Vaga – Ne samo Ja i Ti

Ovan i Vaga, skoncentrirani na temu Ja i Ti.

Ovan žudi za tim da bude svoj, njegov je cilj biti Ja. Pošto želi biti jedinstveno Ja, a ne Sve, na svom putu očekuje i Drugoga. Nekog Ovna s kim će se sudarati i bosti.

No naletio je na Vagu, koja nema namjeru bosti se, već želi zadati plesne korake da se Dvoje kreću u skladu, harmoniji i zadovoljstvu.

Ovan će se boriti za sebe, Vaga će pritiskati da jednaka pravila vrijede za oboje. A izvan igre Ti i Ja stoji Jarac, nezainteresiran, pomalo i razočaran, ljudskom sebičnošću, opsjednutosti sobom i vlastitom životnom pričom.

Jarac je zaokupljen temom zajednice, gleda širu sliku u kojoj moramo biti zbrinuti i ja i ti i on i ona, i oni i one i oni vamo i oni tamo i one ovdje i oni ondje i tko zna koga još nismo uračunali u računicu.

Jarac zna i da ne može vidjeti sve, zna da će nekoga nenamjeno isključiti iz jednadžbe, ali učinit će najbolje što može. Zna da neće uspjeti zbrinuti sve, da to nije u njegovoj moći. Uz to što je mudar poglavar zajednice, on je ujedno i kolekcionar pogrešnih procjena i loših poteza.

Jarac zna, postoji šira slika, zajednica koja mora funkcionirati, zajednica u kojoj moramo živjeti.  Osim zajednice, postoji i okruženje koje nas mora prihvatiti da bismo preživjeli. I ja i ti i on i ona i svi oni nevidljivi.

Moramo postati članovi zajednice u kojoj živimo, moramo se pokazati i dokazati svima, a ne dovijeka igrati igru Ovna i Vage, Ja i Ti.

Moramo znati da osim mene i tebe postoje i on i ona, i oni vamo i oni tamo i one ovdje i oni ondje i tko zna tko još, i svi imaju svoje potrebe, i sve što mi činimo na njih na neki način utječe.

Ovan će uz pomoć Jarca vidjeti cijeli spektar zajednice, i djelovati onako kako mu je predložila Vaga, koja čezne za pravdom i ljepotom, koja umire za sklad. Ljubav više nećemo čuvati samo za one najbliže, Jarac će nam pokazati sva ona mjesta kojima nedostaje brige i ljubavi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s